№10

Dragi čitatelji,


s ponosom i radošću predstavljamo deseti broj časopisa Fragmenti.
Kao ekipa koja neumorno djeluje i potiče rad Časopisa, ovim se putem ponajprije želimo zahvaliti svakom autoru koji pridonosi kontinuiranosti našega časopisa, ali i Vama koji kao čitatelji dopuštate da svaka ideja dobije svoju smisao i postane nešto čime se studenti arheologije i mladi istraživači mogu ponositi.

Ovim brojem Fragmenata, kao i u prethodnim brojevima, donosimo razne zanimljive teme koje su odraz raznolikosti i bogatstva područja arheologije, a ustrajni autori svojim istraživanjima dokazuju kako arheologija može biti nepresušan izvor novih zanimljivosti i znanja.

Svake godine donosimo nešto novo, stoga Vam predstavljamo i nove članove našeg uredništva, koji su nam se pridružili ove godine i u časopis unijeli svježinu i nove ideje. Ovim putem zahvaljujemo se i na njihovu doprinosu, predanosti i radu, zbog kojeg ovaj projekt ne posustaje u napredovanju.

Novitetima nije kraj, jer Časopisu smo odlučili pridružiti i dvije nove rubrike. Jednu smo od njih posvetili intervjuima naših profesora, onima koji generacijama prenose svoje znanje na studente i obogaćuju hrvatsku arheologiju ne samo svojim znanstvenim radovima nego i stvaranjem novih arheologa. Konačno ne smijemo izostaviti i novost o našoj zabavnoj rubrici, uz koju ćete se moći opustiti, a nadamo se, i nasmijati.

Zahvaljujemo se recenzentima i profesorici Ini Miloglav, čija stručnost i vodstvo doprinose u stvaranju još jednoga broja Fragmenata, a ovim putem želimo ohrabriti i potaknuti studente na pisanje radova i pokretanje vlastitih arheoloških projekata. Vjerujemo da su doprinosi mladih studenata ključni za rast i razvoj područja kao što je arheologija, a mi kao Uredništvo s ponosom ćemo predstaviti sav rad i trud u još jednom broju našega časopisa Fragmenti!

Uredništvo