O ČASOPISU

Časopis Fragmenti je studentski časopis Odsjeka za arheologiju, Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Namijenjen je objavi studentskih radova arheološke tematike i srodnih disciplina. Časopis naročito potiče objavu rezultata studentskih arheoloških istraživanja. Časopis izlazi jednom godišnje.

Nastanak časopisa

Časopis studentskog kluba arheologa (S.K.A.) Filozofskog fakulteta u Zagrebu Fragmenti pokreće se 2003. godine i kontinuirano izlazi do 2005. godine. Fragmenti od 2003. izlaze u svega četiri broja nakon čega se, po dolasku novih generacija, časopis gasi. Cilj studentskog projekta iz  2017. godine bio je oživiti časopis studenata arheologije koji će se baviti znanstvenim i istraživačkim radom.

Nit vodilja „novih“ Fragmenata je objava rezultata arheoloških istraživanja koja su proteklih godina proveli studenti Odsjeka za arheologiju uz pomoć profesora kao mentora projekata. U ovim izdanjima bit će uključeni radovi napisani na temelju rezultata obavljenih studentskih projekata kao i drugi studentski radovi koji se bave arheološkom problematikom. Časopisu je za cilj stvoriti odgovarajuće mjesto za studente arheologije, ali i za studente srodnih disciplina, za objavljivanje svojih radova.